Povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći pod motom „Nezgode u kući – kako postupiti i pružiti prvu pomoć?“, Crveni krst Sremska Mitrovica je prošlog petka u saradnji sa Mitrovačkom gimnazijom, održao edukaciju učenika te škole u oblasti prve pomoći.

Putem vršnjačke edukacije sa realističkim prikazom povreda i stanja, članovi ekipe prve pomoći Crvenog krsta preneli su svoje znanje i veštine u pružanju prve pomoći učenicima I , II, III i IV godine, sa ciljem da se kroz uticanje na promenu svesti kod pojedinaca, kada je u pitanju važnost prve pomoći za njih, učine društvena zajednica bezbednijom i snažnijom, odnosno spremnijom za različite vrste izazova i nesreća koje se događaju u savremenom dobu.

Takođe povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći u ponedeljak, 11. septembra u Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ realizovana je obuka u realističkom prikazu povreda stanja i oboljenja za učenike sedmih razreda . Obuku su realizovali obučeni šminkeri Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

Facebook/Crveni krst Sremska Mitrovica

Možda Vam se svidi i