Nulta tolerancija prema nasilju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući juče je u organizaciji Zavoda za ravnopravnost polova, a uz podrsku Grada Sremska Mitrovica održana tribina pod nazivom „Kroz život bez nasilja“.

Tribina je održana u sklopu kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, a tokom trajanja iste, odnosno do 10. decembra zgrada Muzeja Srema će biti osvetljena narandžastom bojom što je i zvanična boja kampanje.

„Predstavnici svih institucija koje su bitne za problematiku nasilja nad ženama, kao što su policijska uprava, osnovni i visoki sud, tužilašvo, centar za socijalni rad, zatim koordinatorka Sigurne kuće, Centra za osnaživanje žena su prisustvovali tribini. Svi oni imaju iskustva u radu sa žrtvama nasilja što je za nas izuzetno bitno“, rekla je Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Ona je dodala da je od stupanja na snagu novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici u Sremskoj Mitrovici zabeleženo 116 slučajeva porodičnog nasilja, što je veći broj slučajeva u odnosu na prvi deo godine, odnosno period pre stupanja na snagu pomenutog Zakona.

„Veći broj prijava nasilja u porodici mislim da možemo da pripišemo većoj informisanosti i osnaživanju žena koje se se možda lakše nego ranije odlučuju da prijave nasilnika“, rekla je Milovanović.

Tribina u Sremskoj Mitrovici je prva u nizu tribina koje će biti održane narednih dana na teritoriji Srema, a poruka iste, prema rečima Dijane Milojević, direktorice Zavoda za ravnopravnost polova, jeste nulta tolerancija prema nasilju.

You may also like