Novosadska ulica dobija kanalizaciju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Novosadskoj ulici u naselju „Mala Bosna“ i zvanično su počeli, a kako je najavljeno biće završenu u roku od 30 dana, sve u zavisnosti od vremenskih uslova.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader danas je posetio pomenute radove čija vrednost iznosi oko 9 miliona dinara. Sredstva za njih su obezbeđena od strane Uprave za kapitalna ulaganja.

Gradonačelnik Sanader je podsetio i da se kanalizaciona mreža i dalje gradi u Laćarku, te da je ove godine u taj posao uloženo oko 22 miliona dinara. Prema njegovim rečima lokalna samouprava će iz sopstvenog budžeta opredeliti određena novčana sredstva za nastavak istih radova i u narednoj godini, a takođe će konkurisati i kod drugih nivoa vlasti za dodatna sredstva.

Sanader je objasnio da je to jedan veliki projekat koji iziskuje velika ulaganja, ali da se nada da će u narednih nekoliko godina i taj posao biti priveden kraju. Ono što je istakao kao jako bitno, prvi čovek Mitrovice, je naveo izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje je neophodno kako bi kanalizacija mogla da funkcioniše i ima pravu svrhu.

Za kraj Sanader je dodao da je dugoročan plan grada da kanalizaciju dobiju i sva sela, pre svega ona koja imaju intenzivnu stočarsku proizvodnju kao što su to Martinci, Kuzmin, Jarak i Šašinci.

Možda Vam se svidi i