NESTALO ZAPLENJENO ORUŽJE: Krivične prijave protiv tri policajca Uprave u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija uhapsili su 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za oko 21,5 miliona evra.

Akcije suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, sprovedene su na teritoriji policijskih uprava Čačak, Beograd, Zrenjanin, Požarevac, Smederevo, Jagodina i Novi Pazar.

Policija je razotkrila i uhapsila i osam članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od januara 2016. do juna 2017. godine, kroz simulovane poslove, „izvukli“ iz preduzeća sa teritorije Srbije više od milijardu i četiristotine miliona dinara i tim firmama omogućili utaju poreza od 200.000.000 dinara.

Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice Apoteke Pančevo, bivši funkcioner „Jugobanke“ AD Кosovska Mitrovica, članovi kreditnog odbora za pravna lica “Srpske banke“, više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.

Takođe, policija je podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 43 osobe, među kojima su tri policijska službenika, 10 carinskih službenika, advokat, odgovorno lice Ustanove Gitarijada Zaječar, odgovorna lica Кoncerna „Farmakom M.B. Šabac“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv trojice policijskih službenika Policijske uprave Sremska Mitrovica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da policajci tokom 2016. godine nisu preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedili pet pištolja oduzetih od građana po različitim osnovama, za koje je bilo potrebno pokretanje i vođenje upravnog postupka u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica. Ovo oružje je nestalo iz službenih prostorija.

You may also like