Nastović: Poljoprivrednici ne propustite rok

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Sremska Mitrovica za 2018. godinu raspisan je u drugoj polovini jula meseca, a novinu koja se našla u pozivu pojasnio je načelnik Gradske uprave za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Vladimir Nastović.

„Jedna jako bitna stvar koja se tiče ovog Javnog poziva jeste dokazivanje brojnog stanja uslovnih grla, a za to je potrebno da naši poljoprivrednici podnesu zahtev veterinarskoj republičkoj inspekciji, nakon čega inspekcija izlazi na teren, ona utvrđuje brojno stanje, pravi zapisnik i izračunava uslovna grla“, objašnjava Nastović i naglašava da je rok za podnošenje zahteva inspekciji 1. septembar, a da je rok za podnošenje zahteva po Javnom pozivu 31. oktobar.

Prošle godine na Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini podneto je 210 zahteva.

„S obzirom na Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu čija primena je počela prošle godine pola podnetih zahteva smo morali da odbijemo, tako da je mogućnost zakupa državne zemlje u 2017. godini ostvarilo oko 100 gazdinstava“, rekao je Nastović.

Prema rečima načelnika između 35 i 40 miliona dinara se godišnje slije u budžet grada po osnovu davanja državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Možda Vam se svidi i