Sremska Mitrovica – Nakon više meseci intenzivnog rada, danas je probijen tunel podvožnjaka na ukrštanju magistralne pruge Beograd – Šid – državna granica i lokalnog puta u Fruškogorskoj ulici.

Probijanju tunela prisustvovao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, kao i predstavnici kompanije „Novkol“, izvođača radova.

„Posle godinu dana intenzivnog rada na ovom objektu možemo reći da je 27. februar istorijski dan za Sremsku Mitrovicu koja praktično dobija svoj prvi tunel, odnosno podvožnjak. Ovo je svakako najveća investicija u našem gradu u poslednjih nekoliko godina i sigurno je jedna većih i u Republici Srbiji“, rekao je Sanader tom prilikom.

On je dodao da su brojne pogodnosti koje podvožnjak donosi Mitrovici i Mitrovčanima, od toga da su sve prepreke za širenje grada ka Fruškoj gori nestale, preko činjenice da će industrijske zone dobiti prohodnost ka centru grada, do povećanja stepena bezbednosti saobraćaja, takođe izgradnja podvožnjaka uticaće pozitivno i na cene nekretnina koje se nalaze ovom delu grada.

Radovi se, prema rečima Sanadera, odvijaju u predviđenim rokovima i dobijanje upotrebne dozvole za podvožnjak očekuje se krajem leta ove godine.

Milorad Janković, izvršni direktor kompanije „Novkol“ objasnio je da je izgradnja ovog podvožnjaka značajan poduhvat i sa stanovišta regulacije saobraćaja, finsnsijskih sredstava i obima posla, te podsetio da je podvožnjak dug oko 360 metara, a da je 18 metara dug tunel ispod pruge.

„Nakon samog probijanja tunela došli smo do toga da sada treba da povežemo obe strane, da uradimo pešačke staze, i sve one druge poslove kako bi podvožnjak izgledao onako kako je to projektom predviđeno“, rekao je Janković.

Do sada za radove na izgradnji podvožnjaka uložena su novčana sredstva u visini od 500 miliona dinara. Za narednu fazu radova na podvožnjaku Vlada Autonomne pokrajine Vojvodina izdvojila je novčana sredstva u visini od 80 miliona dinara, a ukupna vrednost ove faze neće preći 120 miliona dinara.

You may also like