Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je pored Beograda i Sombora zaplenjena najveća količina narkotika u prvih 10 meseci ove godine.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnih poslova od početka januara do kraja oktobra ukupno je na teritoriji Srbije zaplenjeno 3,44 tone različitih narkotika i 342.303 opijata u komadima, od toga 3,27 tona marihuane, 50,5 kg amfetamina, 14,5 kg herioina, 14,5 kg ekstazija, 12,4 kg kokaina i 3,2 kg hašiša. Najviše narkotika je, piše u saopštenju, zaplenjeno upravo na teritorji glavnog grada, Sombora i Mitrovice, a zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih policija je u prvih 10 meseci uhapsila 432 osobe.

Takođe, na teritoriji Srbije ove godine otkrivene su i 33 ilegalne laboratorije za proizvodnju narkotika, od čega su se 32 koristile za marihuanu, dok je na teritoriji Beograda otkrivena i prva laboratorija za proizvodnju ekstazija. Jednu od laboratorija za proizvodnju marihuane otkrila je i sremskomitrovačka policija i to krajem aprila meseca na teritoriji Stare Pazove.

You may also like