Nagrađeni najbolji sportisti u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je upriličena svečana dodela nagrada „Sportista godine“. Nagrađeni su najbolji sportisti u nekoliko kategorija, najuspešniji sportski radnici i klub u 2016. godini.

Titula „Sportista godine“ Grada Sremska Mitrovica u kategoriji seniora ove godine pripapala je Marku Tomićeviću, članu Kajak kluba „Val“.

Ovu titulu Marku je obezbedila pre svega srebrna medalja u dvosedu na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine. Na istom takmičenju Tomićević je zauzeo i osmu poziciju u četvercu, takođe na 1.000 metara. Pored medalje na Olimpijadi, Tomićević se prošle godine okitio i bronzom na Evropskom prvenstvu u Moskvi. Na žalost Marko nije mogao lično da primi nagradu, jer se trenutno nalazi na pripremama.

Dragana Tomašević iz Atletskog kluba „Sirmium“ se našla odmah iza Marka, dok je treći bio Miroslav Vrebac iz Bodibilding kluba „Eurosport“.

U kategoriji pionira za najuspešniju sportistkinju u prošloj godini proglašena je Olivera Mihajlović iz Kajak kluba „Val“ iz Sremske Mitrovice, drugo mesto pripalo je Vanji Grujić iz Karate kluba „Sirmium“, dok se na trećem mestu u ovoj kategoriji našla Jovana Radojević iz Atletskog kluba „Srem“.

Najuspešniji kadet u 2016. godini bio je još jedan član sremskomitrovačkog Kajak kluba „Val“ Bojan Zdelar, iza njega našla se Milica Krstić iz Karate kluba „Sirmium“, a treće mesto pripalo je Aleksandri Bakša iz Ženskog rukometnog kluba „Srem“.

Marija Dostanić, kajakašica „Vala“ je najsupešnija juniorka, iza nje su se našli kolega iz kluba Marko Mihajlović i Saša Babić iz Atletskog kluba „Sirmium“.

Titula najuspešnijeg kluba je pripala svakako i do sada najtrofejnijem sremskomitrovačkom sportskom klubu, Kajak klubu „Val“. Titulu najuspešnijeg trenera poneo je Saša Radmanović, trener kajak reprezentacije Srbije, dok je najuspešniji profesor Srđan Božić iz Osnovne škole „Sveti Sava“.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za sport, kulturu i omladinu Ilija Nedić pozdravili su sve prisutne na svečanosti, čestitali najboljima i poželeli im puno uspeha u nastavku karijera, naglašavajući da će im Grad uvek pružiti podršku i ispratiti sve uspehe koje ostvare u budućnosti.

Ispred nagrađenih obratila se Marija Dostanić koja se zahvalila Gradu i Sportskom savezu Sremske Mitrovice kao organizatorima i glavnim „krivcima“ za nagrade i obećala još puno medalja. Za sve nagrađe, prema rečima Marije, priznanje „Sportista godine“ je znak da je njihov dosadašnji uspeh zapažen, ali i podsticaj da se nastavi istim putem.

You may also like