Sremska Mitrovica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača „zolja“, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su B.J. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pregleda automobila i stana osumnjičenog zaplenila 110 grama heroina spakovanog u tri paketa, 106 grama amfetamina, 23 grama kokaina, oko 400 grama marihuane, plastični špric sa „kanabisovim uljem „.

Pronađen je i revolver, digitalna vagica, 51 komad puščene municije, 134 metaka različitog kalibra i jedno putničko motorno vozilo.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

You may also like