Mitrovica dobro sprovodi Zakon o sportu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Državni sekretar za sport i omladinu Predrag Peruničić posetio je Sremsku Mitrovicu i sa predstavnicima Gradske uprave za sport, sportskih organizacija i sportskih klubova razgovarao o dosadašnjoj primeni novog Zakona o sportu koji je stupio na snagu sredinom februara prošle godine.

„Danas ćemo imati jedan od lakših sastanaka jer Gradska uprava za sport, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Savez za školski sport odlično rade svoj posao. Ne sumnjam da su već usaglasili akte i uveli u sistem programskog finansiranja svoje klubove. Ono što još želimo da vidimo je gde postoje problemi i kako da ih prevaziđemo. Želja nam je da napravimo, kako na republičkom nivou, tako i na nivou lokalnih samouprava, sistem funkcionisanja“, rekao je sekretar Peruničić.

Ovo je druga poseta proslavljenog rukometaša, a sada sekretara Peruničića Sremskoj Mitrovici. Prva poseta bila je na samoj prezentaciji novog Zakona o sportu prošle godine u martu mesecu.

„Pre svega, želim da izrazim zadovoljstvo posetom državnog sekretara Nenada Peruničića, koji je veliko ime našeg, evropskog i svetskog rukometa. Kroz jednu kraću prezentaciju on će nam predstaviti Zakon o sportu, modele, kako se pokazao do sada u primeni i šta je to što mi kao lokalna samouprava i naši domaći klubovi, očekujemo od Zakona. Naravno, Ministarsvo nam je pružalo i pružaće i stručnu pomoć, a veliku zahvalnost dugujemo i zbog finansijske pomoći prilikom izgradnje bazena ovde u Sremskoj Mitrovici“ rekao je Ilija Nedić načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Nedić je dodao da se novi Zakon o sportu za sada pokazao kao dobar i da ga u lokalnoj samoupravi primenjuju onako kako je to predviđeno, te da očekuje da do kraja godine on doživi svoju punu iplementaciju.

You may also like