Mitrovčanka treća na takmičenju u slikanju po telu

Od strane Ozon
3 komentari

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u hali 2 Beogradskog sajma u Beogradu, na sajmu kozmetike pod nazivom „Dodir Pariza“, pod pokroviteljstvom WBA – World Body Art Association održan je četvrti po redu međunarodni Bodypaint festival pod nazivom „Bodyart Festival Serbia 2017“. Na ovom takmičenju treće mesto pripalo je ekipi iz Srbije koju je osnovala Mitrovčanka Jasna Knežević.

Učešće na takmičenju je uzelo ukupno 14 učesnika iz zemalja širom Evrope, tačnije iz Poljske, Rumunije, Austrije, Hrvatske i Srbije, a u toku dva dana koliko je takmičenje trajalo učesnici su se nadmetali u dve kategorije: u subotu u facepaint kategoriji, a u nedelju u bodypaint kategoriji.

Internacionalni žiri u sastavu Nick Wolfe, Miroslav Lakobrija, Ernest Wieser i osnivač Svetske Bodypaint Asocijacije (World Bodypaint Association) Alex Barendrekt doneli su sledeću odluku: prvo mesto je osvojila ekipa iz Poljske, drugo mesto ekipa iz Rumunije i treće mesto ekipa iz Srbije.

Tim „КIAКI ART“, koji je zauzeo treće mesto na takmičenju, čine: Jasna Кnežević osnivač, vođa tima, make up i bodypaint umetnik iz Sremske Mitrovice, Miodrag Mika Vidović – bodypaint umetnik i slikar iz Pančeva, Sandra Vidović performer i model iz Pančeva, Milica Đukanović „Meerror
art“ kostimograf odgovoran za specijalne efekte, instalacije i kostime iz Beograda i fotograf Milan Кnežević „Pixelomat photography“ iz Sremske Mitrovice. Saradnja koju smo na ovaj način ostvarili, među gradovima Sremska Mitrovica, Pančevo i Beograd dogodila se pre par godina, a intezivirala se prošle godine na premijeri filma „X-Men: Apocalypse“ kada je ovaj tim počeo da radi zajedno i da niže uspehe iz godine u godinu.

Bodypaint je mlada grana umetnosti kod nas i zastupljena je ozbiljnije kod scenskih nastupa, sajmova kozmetike, reklamnih kampanja, muzičkih spotova i klubskih nastupa. Na samom takmičenju se umetnici oprobavaju da svoja dela predstave u najboljem svetlu, ali uvek na neku zadatu temu koju dobiju određeno vreme pred samo takmičenje radi temeljnog planiranja koncepta. Boje kojima se oslikava telo su specijalno namenjene koži modela jer je od izuzetne važnosti da ne izazivaju alergijske reakcije, i da koža može da „diše“ dok je boja na telu. Ona se može nanositi i na kožu u predelu lica i
potpuno je neškodljiva za zdravlje osobe. Vrlo lako se skida sa kože toplom vodom i sapunom.

Možda Vam se svidi i

3 komentari

Rev 12.04.2017. - 5:08 pm

Svaka čast!!!

nezaposlena 12.04.2017. - 10:56 pm

Cestitam timu Kiaki Art i vodji tima Jasni Knezevic,bravo ,samo upornost isticanja tvog talenta cini uspeh i cuda…Sretno!

nezaposlena 18.04.2017. - 12:46 am

to je moja sreca

Komentari su zatvoreni.