Mitrovčanin na motoru kreće do glavnog grada Mongolije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vladimir Novotni iz Sremske Mitrovice jedan je od tri člana tima „Moto Mongolija 2017” koji će se sredinom juna ove godine na motociklu odvažiti na put dug 20.000 kilometara od Beograda do Ulan Batora, glavnog grada Mongolije i nazad.

Pored Mitrovčanina u tim su su još i Dejan Isaković iz Šapca i Nikola Kacin koji živi u Berlinu, a koji je pokretač i organizator ove „avanture“.

„Vozim motor jako, jako dugo, obišao sam celu Evropu, od mora u Španiji, preko Alpa sve do Karpata i ja i moje kolege iz tima i jednostavno tražili smo neku novu avanturu, neku dalju destinaciju i eto 15. juna iz Beograda krećemo za Mongoliju“, rekao je za Ozon media Novotni.

On je objasnio da će ukoliko sve bude po planu oni svoje putovanje završiti za 45 dana, negde oko 1. avgusta, ali da to sve zavisi od mnogobrojnih faktora kao što su vremenski uslovi, uslovi na putevima, pa mogućnost pojave kvara na nekom od motora i slično.

Putovaće se kroz Sibir, ali i kroz pustinju Gobi, u jednom pravcu ukupno 10.000 kilometara.

Okvirna ruta putovanja je: Beograd-Budimpešta (HU)-Miškolc (HU)-Košice (PL)-Kiev (UA)-Kursk (RU) – Voronjež(RU)-Saratov-Samara-Celabinsk-Petropavlovsk-Astana (KZ)-Novosibirsk ulazak u Mongoliju kod jezera Ulaangom I zatim ka Ulan Batoru, pustinji Gobi, Kineska granica I povratak preko: Bajkalskog jezera-Irkutsk-Krasnojarsk-Omsk-Jekaterinburg-Perm-Moskva-MinskI istim tragom kroz Poljsku nazad u Beograd.

„U toku su pripreme za putovanje, sređujemo vize i sve druge stvari koje su neophodne da završimo kako bi putovanje proteklo bez problema. Jako smo uzbuđeni zbog puta, jer ovo što mi planiramo da uradimo zaista ne može svako“, kaže Novotni.

Podršku moto timu „Mongolija 2017“ pružila je Moto asocijacija Srbije, Moto klub „Srem“ iz Sremske Mitrovice, Moto klub „Čivija“ iz Šapca, kao i gradovi Sremska Mitrovica i Šabac.

Foto: facebook

You may also like