Mitrovčani registrujte vaše zgrade ili vas čekaju prinudni upravnici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Rok za registraciju stambenih zajednica jeste do kraja ove godine, a one zgrade koje taj rok ne ispoštuju od početka 2018. godine dobiće prinudnog profesionalnog upravnika.

Kako je za Ozon objasnio Miloš Kovač, direktor sremskomitrovačkog „Gradskog stanovanja“ u Mitrovici postoji i dalje jedan veliki broj zgrada koje nisu upisane u registar, što je predviđeno novim Zakonom o stanovanju.

„Zakonom je registracija zgrada obavezna i najbolje bi bilo da Mitrovčani koji žive u zgradama tu novinu prihvate, organizuju skupštinu stanara, sami odrede svog upravnika i obave sve ono što treba da obave, ukoliko to ne urade država će im dodeliti upravnika koji će ih dodatno koštati“, objašnjava Kovač.

Prema njegovim rečima registracija stambenih zgrada može se obaviti u Gradskoj upravi za infrastrukturu i imovinu, a ukoliko su zgrade korisnici usluga „Stanovanja“ to preduzeće će im sa potpisivanjem novog ugovora o saradnji pripremiti svu potrebnu dokumentaciju kako za samu registraciju, tako i za dobijanje pečata koji će svaka od njih biti u obavezi da poseduje.

Zapisnik koji je zgradi potreban za proces registracije može se naći na zvaničnom sajtu „Gradskog stanovanja“, a u prostorijama „Stanovanja“ mogu se dobiti i sve druge potrebne informacije vezane za novi Zakon o stanovanju.

You may also like