Sremska Mitrovica – Pet mitrovčana nastupiće na Balkanskom prvenstvu u atletici za veterane na otvorenom koje će se održati u bugarskom gradu Stara Zagora od 21. do 24. septembra.

Sremsku Mitrovicu će na ovom takmičenju predstavljati Dijana Šćekić Aštalkovski, Igor Aštalkovski, Mirjana Cingeli i braća Babić – Milorad i Branislav. Oni će se takmičiti u nekoliko disciplina kao što su trke na 100, 400 i 800 metara, kao i skok u dalj.

Sve ukupno Srbija će Prvenstvu imati 70 takmičara, a prema rečima Duške Lorbek, potpredsednice Atletskog saveza veterana Srbije i predsednice AK „Veteran“ iz Beograda očekuje se da naši atletičari veterani budu uspešni kao i prethodnih godina.

„Puni smo elana, snage, želje za dokazivanjem, ali ne mladima kao što se možda ljudi nose mišlju, nego sebi samima. To što smo veterani ne znači da ne možemo da postižemo dobre uspehe i rezultate i da se vrlo ozbiljno takmičimo i iskreno mislim da bi lokalne samouprave, sportski klubovi i organizacije malo veću pažnju, ali i sredstva trebali da usmere ka sportistima veteranima“, rekla je za Ozon media Lorbek.

Ona je dodala da je bavljenje sportom u takozvanom „trećem dobu“ izuzetno važno pre svega iz zdravstvenih razloga i pozvala sve bivše sportiste, ali i one koji to nisu, a imaju želju da se uključe u sport.

Lorbek je takođe rekla da postoje velike šanse da će se naredno Balkansko prvenstvo za veterane u zatvorenom 2018. godine održati upravo u glavnom gradu Srbije, Beogradu koji je pokazao da je jako dobar domaćin i uspešan organizator mnogih takmičenja.

Možda Vam se svidi i