Mitrovačkim školama više od 2 miliona od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, krajem januara meseca raspisao je Кonkurs za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije za potrebe ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja i učeničkog standarda na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine na osnovu kojeg su sremskomitrovačkim školama i Domu učenika odobrena sredstva u visini od 2.020.000 dinara.

Najviše sredstava dobila je Mitrovačka gimnazija kojoj je za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju zgrade i pretvaranje tavana u koristan prostor odobreno 1.100.000 dinara. Gimnazija je ujedno i jedina srednja škola sa teritorije Sremske Mitrovice kojoj su odobrena sredstva po ovom konkursu.

Što se tiče osnovnih škola najviše je dobila OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ kojoj je odobreno 250.000 dinara za projektno -tehničku dokumentaciju sanacije hidrotehničkih instalacija.

Školi „Sveti Sava“ odobreno je 180.000 dinara za izradu tehničke dokumentacije sanacije mokrih čvorova, a 200.000 dinara OŠ „Jovan Popović“ za tehničku dokumentaciju zaštite od požara.

Bajićevoj školi odobreno je 60.000 dinara za izradu tehničke dokumentacije za sanaciju fiskulturne sale, a 50.000 dinara dobila je OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Noćaju za dokumentaciju sanacije krova zgrade.

Sremskomitrovačkom Domu učenika srednjih škola po ovom konkursu dodeljena su sredstva u visini od 180.000 dinara i to za dokumentaciju izrade osvetljenja dvorišnog kruga i fasade obekta ustanove.

Možda Vam se svidi i