Mitrovački crkveni hor gostovao u Somboru

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Crkveni hor Sveti Sava je u subotu 10. i nedelju, 11. juna, na poziv crkvenog hora „Sveti car Кonstantin i carica Jelena“, učestvovao na dvodnevnoj smotri crkvenih horova pod nazivom „Sve što diše neka hvali Gospoda“ u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine somborske.

Na smotri u Somboru su, pored mitrovačkog hora, učestvovali i Crkveni hor „Sveti Georgije“ iz Bečeja, kojim diriguje Senka Jovanović, Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ iz Sarajeva, kojim diriguje Stefan Mojsilović i domaćini Crkveni hor „Sveti Car Кostantin i carica Jelena“, kojim diriguje Milan Radišić.

Smotra je otpočela Večernjom službom koju je služio prezviter Savo Nikolić, arhijerejski namesnik somborski, a nastavljena je naizmeničnim predstavljanjem horova u hramu Svetog Velikomučenika Georgija.

Na programu su bila dela pravoslavne vizantijske, srpske i ruske duhovne horske muzike. Na kraju smotre arhijerejski namesnik somborski, prezviter Savo Nikolić se zahvalio gostima i podelio zahvalnice, a u nadi da će se i u budućnosti horovi sastajati na ovom mestu, učesnici su smotru završili zajedničkim pojanjem duhovnih kompozicija. Slavlje je nastavljeno uz posluženje i bratsko natpevavanje horova.

U nedelju su tri hora, iz Sarajeva, Sremske Mitrovice i Sombora, zajednički pojali na Svetoj liturgiji u crkvi Svetog Velikomučenika Georgija.

Možda Vam se svidi i