„Mitrosrem“ se sprema za privatizaciju?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dug Akcionarskog društva „Mitrosrem“ prema lokalnoj samoupravi i javnim komunalnim preduzećima odlukama koje su usvojene na nedavno održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica konvertovane su u trajni ulog Grada u kapital ovog Društva.

Radi se o dugovima prema preduzećima „Toplifikacija“, „Komunalije“ i „Srem-gas“ po osnovu pruženih usluga, dok je dug prema Gradu po osnovu javnih prihoda.

„Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije vezanog za „Mitrosrem“ AD daje se preporuka i Autonomnoj pokrajini Vojvodini i lokalnoj samoupravi, ne samo Sremskoj Mitrovici, nego i Šidu i Rumi da se izvrši konverzija potraživanja javnih prihoda u kapital preduzeća AD „Mitrosrem“. Republika Srbija će svoja potraživanja na osnovu poreza i doprinosa pretvoriti u akcije „Mitrosrema“ i otprilike bi trebalo da se napravi jedan zajednički paket države, Autonomne pokrajine i lokalne samouprave i da se u narednom periodu kada se izađe iz UPP-a, odnosno Unapred pripremljenog plana koji se vodi na osnovu stečajnog postupka uradi privatizacija tako što će se pronaći strateški partner koji može da dovede do toga da „Mitrosrem“ bude jedna uspešna firma“, objasnio je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader razlog zbog kojih su se odluke o koverziji duga našle na dnevnom redu sednice.

On je kratko podsetio da je iza „Mitrosrema“ više turbulentnih i teških godina, i dodao da jedno takvo preduzeće mora iznaći način da ponovo posluje uspešno kao nekada.

Zaključak vlade možete pročitati ovde: 18.2. Mitrosrem

Možda Vam se svidi i