„Mitros“ NE UVOZI svinjsko meso iz Hrvatske

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Informaciju da je sremskomitrovačka mesna industrija „Mitros“ uvezla oko 13.000 kilograma svinjskog mesa iz Hrvatske, direktor kompanije Ramo Adrović kategorički negira.

Internetom poslednjih nekoliko dana kruže informacije o velikom uvozu koji je kompanija iz Mitrovice realizovala, navodno nedavno, kako bi proverili istinitost kontaktiran je gospodin Adrović.

Pitanje ga nije iznenadlo, jer priznaje i on je čuo iste informacije, ali kroz smeh za Ozon kaže da u njima nema ni zrna istine i da „Mitros“ nije uvezao svinjsko meso ni iz Hrvatske ni iz neke druge zemlje.

„Svinje za naše potrebe otkupljujemo isključivo od srpskih uzgajivača, kako od pojedinaca, tako i od farmi, ali nikako ih ne uvozimo“, rekao je Adrović.

On je podsetio da je početkom godine zajedno sa svojim timom, kao i sa predstavnicima Agencije za ruralni razvoj iz Sremske Mitrovice posetio čak 75 mesnih zajednica na teritoriji Srema i Mačve kako bi našli partnere koji bi vršili uslužni tov svinja za „Mitros“ po određenim standardima, međutim, ističe da je zainteresovanost uzgajivača bila iznenađujuće mala i da je samo četiri farmera bilo spremno za saradnju.

„Neverovatno, ali istinito, sate i sate smo proveli u razgovoru sa uzgajivačima, nudili smo im saradnju, ali nismo i uspeli da je ostvarimo, upravo zbog toga smo se odlučili da pokrenemo tri sopstvene farme i da sami za sebe obezbeđujemo potrebne količine svinjskog mesa, odnosno svinja“, objašnjava Adrović.

Kako dalje podseća ulaganja u „Mitros“ su iznosila oko 26,6 miliona evra, što je impozantna cifra koja obavezuje da kompanija u Mitrovici dobro posluju.

„Trenutno imamo 350 zaposlenih, izvoz nam jako dobro ide, kako u Rusiju i Evropsku uniju, tako i u Vijetnam i Hong Kong, a i naši proizvodi su mogu naći u svim velikim trgovinskim lancima u Srbiji i okolini“, dodao je direktor „Mitrosa“.

Možda Vam se svidi i