Ministar Udovičić posetio Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Sremsku Mitrovicu i tom prilikom obišao radove na izgradnji gradskog bazena, ali i Kancelariju za mlade. Ovo je druga po redu poseta ministra Udovičića Mitrovici otkako su počeli radovi na izgradnji bazena.

Ministra su dočekali sportski radnici grada, mladi sportisti, kao i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelinikom Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Prilikom obilaska radova Udovičić je pohvalio Sremsku Mitrovicu kao jedan od retkih gradova u Srbiji koji najvećim delom sopstvenim sredstvima gradi jedan tako veliki i značajan sportski objekat kao što je to bazen

Gradonačelnik Sanader je objasnio da je druga faza projekta izgradnje bazena u toku i da je objekat već zatvoren sa dve strane.

„Nalazimo se već uveliko u drugoj fazi radova i polako dolazimo do toga da ćemo za mesec – dva dana praktično završiti sve radove na bazenu, što bi dalje značilo da ćemo bazen pustiti u rad u septembru mesecu nakon dobijanja svih potrebnih dozvola. U septembru počinje i nova školska godina, tako da je to još jedna dobra okolnost obzirom da nam je želja da upravo školska deca budu prvi korisnici bazena koji i jeste namenjen pre svega za školsko – rekreativni sport“, rekao je prilikom obilaska radova sremskomitrovački gradonačelnik.

On je dodao da je bazen značajan svakako i sa aspekta turizma, ali i urbanističkog izgleda ovog dela grada.

Do sada je u izgradnju objekta bazena u Sremskoj Mitrovici utoršeno oko 100 miliona dinara, a isto toliko će biti uloženo da se radovi privedu kraju.

Nakon obilaska radova na bazenu Udovičić je posetio Kancelariju za mlade Grada Sremska Mitrovica i sa njenim predstavnmicama govorio o dosadašnjem radu Kancelarije koja je jedna od uspešnijih u Srbiji i njenim daljim aktivnostima.

You may also like