Sremska Mitrovica – Problem sa migrantima u Sremu je sve veći i sve češće se mogu čuti vesti u kojim se navodi da su upravo migranti neki od glavnih ili neretko jedini učesnici u raznim kriminalnim radnjama. Poslednji zabaležen slučaj jeste otkriće sedam osoba avganistanskog porekla u prikolici kamiona na graničnom prelazu Batrovci u pokušaju da nelegalno pređu državnu granicu i uđu u Hrvatsku. Pre toga dva maloletna migranta su uhapšena zbog teške krađe.

Ovi i slični slučajevi u velikoj meri utiču na to da čak i oni koji su blagonaklono gledali na čitavu situaciju u kojima su se migranti našli i koji su saosećali sa njima polako zaboravljaju ta osećanja i počinju da se plaše za sopstvenu bezbednost.

Pre nekoliko dana do redakcije Ozon radija stigla je informacija da se migranati smeštaju u napuštene kuće u Martincima. Tragom tih informacija kontaktirali smo predsednika MZ „Martinci“ Darka Gavrilovića.

Gavrilović je rekao da je i sam došao da istih saznanja, odnosno da zna da su migranti boravili u jednoj napuštenoj kući u tom selu, ali napomine da nije bilo nikakvih problema i da se nisu zadržavali dugo.

Prema njegovim rečima oni se svakodnevno mogu sresti u selu, ali pretežno u poslepodnevnim satima, naviše ih je na železničkoj stanici i tu su mahom u prolazu.

„Migranti stalno cirkulišu“, preko dana ih ne viđamo, tek tamo kada padne mrak. Za sada nije bilo incidenata i nadam se da će tako ostati i u narednom periodu“, rekao je Gvrilović.

Isto je potvrđeno i iz Mesne kancelarije Martinci. Za sada migranti su samo u prolazu, a u napuštenoj kući gde su ih meštani opazili zadržali su se kratko, koliko da izbegnu loše vremenske uslove.

Možda Vam se svidi i