Sremska Mitrovica – Stanovnici Mačvanske Mitrovice konačno mogu da odahnu, jer u neposrednoj blizini Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ sasvim sigurno neće biti izgrađena benzinska stanica.

Plan detaljne regulacije Centralne zone u Mačvanskoj Mitrovici trenutno je izložen u Gradskoj kući na takozvanom ranom javnom uvidu i na njemu se tačno može videti šta je ono što će u toj zoni moći da se gradi, a šta ne.

Benzinska stanica je jedan od objekata za koji prema tom planu u centralnoj zoni nema mesta.

„Savet Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica pokrenuo je inicijativu kod lokalne samouprave da se uradi Plan detaljne regulacije samog centra mesta zbog toga što je po nama to deo naselja koji bi u budućnosti trebalo još dosta da se razvija i tim Planom želeli smo da predupredimo sve probleme koji se javljau prilikom neplanske izgradnje. TU pre svega mislim na nedostatak parking prostora, komunalnu opremljenost samih objekata, nedovoljan kapacitet fekalne kanalizacije i svega ostalog“, rekao je za Ozon media Miloš Kovač, predsednik MZ Mačvanska Mitrovica.

Prema njegovim rečima ono što je takođe bila ideja vodilja jeste želja da se uredi prostor iza vrtića „Lane“, odnosno da se taj prostor koji je bio zapušten i često se koristio za odlaganje otpada prilagodi potrebama FK „Podrinje“, odnosno da se na pomenutom mestu napravi multifunkcionalni teren koji će pored samog fudbalskog kluba moći da koriste deca iz vrtića, kao i Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“.

„Planom smo želeli na neki način i da rešimo pitanje prostora Brodogradilišta „Sava“ AD u stečaju koji je dosta zapušten, a i sama upravna zgrada je oronula. Naša želja je da se na pomenutoj lokaciji izmeste centralni sadržaji koje svako mesto ima, odnosno da se takoreći tu izmesti centar Mačvanske Mitrovice. Naše mesto će, nadam se, u nekoj doglednoj budućnosti dobiti status opštine, pa bi se taj prostor mogao sjajno iskoristiti u tu svrhu“, objašnjava Kovač.

Ono što je takođe bitno reći i što su, prema njegovim rečima, građani Mačvanske Mitrovice najviše zainteresovani da čuju, a to jeste da na lokaciji pored škole u Mačvanskoj Mitrovici Planom detaljne regulacije neće biti dozvoljena gradanja bilo kakvih objekata poput benzinske stanice.

„Pitanje izgradnje pumpe u neposrednoj blizini škole pokrenuto je već pre nekog vremena kada je jedan privatnik kupio plac na kojem je planirao izgradnju pomenutog objekta. Roditelji dece školaraca, ali i oni drugi izrazili su protivljenje toj ideji i bili odlučni da tako nešto spreče. Mesna zajednica je takođe uvidela u tome problem i stala uz svoje meštane. Na sreću ovaj problem je Planom rešen i Mačvani mogu da odahnu“, završio je Kovač.

Možda Vam se svidi i