Mašine vredne 29,4 miliona dinara stigle u Regionalnu deponiju „Srem – Mačva“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Regionalna deponija „Srem-Mačva“ dobila je još dve mašine. Radi se o kamionu za odvoz i dovoz smeća i utovarivaču čija vrednost iznosi 29,4 miliona dinara, koje su na Deponiju stigle pre nešto više od mesec dana.

Prema rečima gradonačelnika Sanadera dve nove mašine će zajedno sa halom za separaciju čija izgradnja je u toku u znatnoj meri doprineti boljoj organizaciji rada same Deponije.

„Nadam se da ćemo do kraja godine što se tiče Regionalne deponije „Srem – Mačva“ uraditi sve ono što smo planirali, hala za separaciu će biti završena, a verujem da ćemo uspeti da brzo dobijemo i upotrebnu dozvolu“, rekao je Sanader prilikom današnjg obilaska Deponije.

Nebojša Popović, direktor Deponije kratko je rekao da Deponija aktivno radi već skoro 3 godine, da se otpad prikuplja kako iz gradova Šapca i Sremske Mitrovice, tako i iz svih njihovih sela. On je objasnio i da se pregovara sa opštinama Bogatić i Šid o njihovom priključivanju u rad Deponije.

Možda Vam se svidi i