Manje od mesec dana za zamenu starih vozačkih dozvola

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vozači u Srbiji koji još nisu zamenili stare, papirne vozačke dozvole plastičnim, biometrijskim, moraće to da urade najkasnije do 10. juna. Prema trenutnim informacijama produžetka roka neće biti, ali će se dozvole izdavati i nakon navedenog datuma.

Iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici apeluju na sve vozače koji još uvek imaju staru vozačku dozvolu da je što pre zamene novom i napominju da zahtev ne samo za izdavanje dozvole, nego i drugih isprava mogu predati u sedištu PU svakim radnim danom od 7:30 do 15 časova, ali i subotom od 8 do 13 časova.

Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, za isteklu vozačku dozvolu do šest meseci, nadležni organ podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu, a predviđena novčana kazna iznosi od 6 do 20 hiljada dinara. Ako je vozačka dozvola istekla više od šest meseci, predviđena je novčana kazna u iznosu od 15 do 30 hiljada dinara.

Zbog predstojeće turističko – odmorišne sezone iz Uprave apeluju i na sve građane koji treba da putuju van Republike Srbije da blagovremeno ishoduju sva potrebna dokumenta.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, na istom sajtu sve zahteve za izdavanje dokumenata možete podneti elektronskim putem.

Možda Vam se svidi i