Lokalni izbori: Incident u Pećincima, reagovala policija

Od strane Ozon
0 komentar

Srpska napredna stranka proglasila je pobedu u četiri od pet opština u kojima su proteklog vikenda održani lokalni izbori. Glasalo u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

Predsednica Opštinskog odbora Nove stranke i potpredsednica biračkog odbora na biračkom mestu 25 u Opštini Pećinci Jelena Grujić tvrdila je da su je aktivisti Srpske napredne stranke verbalno i fizički napali dok je obavljala svoj posao.

Tim povodom oglasio se načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Đure Mandića.

On u svom saopštenju za javnost tim navodi: “Apsolutno su netačne tvrdnje Nove stranke na društvenim mrežama da je načelnik Policijske stanice Pećinci odbio da pošalje patrolu na biračko mesto broj 25 u Sremski Mihaljevcima, kada je njihova predstavnica prijavila da je jedan od birača pokušao da joj se suprotstavi, nakon što je ona htela da ga uslika mobilnim telefonom. Istine radi, odmah po pozivu predstavnice Nove stranke policijska patrola je izašla na teren, ali na licu mesta nije zatekla osobu, koja ju je navodno napala. Takođe, policiji je i sekretar izborne komisije u Pećincima prijavio upravo tu predstavnicu Nove stranke da je napala jednu osobu na biračkom mestu u Sremskim Mihaljevcima. O ovim događajima odmah je obavešten nadležni tužilac. Takođe, neistinite su i tvrdnje da je načelnik Policijske stanice Pećinci uputio psovke putem telefona njemu napoznatoj osobi, koja se predstavila kao sekretar Nove stranke, a koja je od njega tražila informacije o događaju koji je prijavljen policiji. On je tu osobu uputio na nadležne organizacione jedinice u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje su zadužene za davanje zvaničnih informacija, bez ikakvih pogrdnih reči. Policija će kao i uvek postupati profesionalno, po prijavama svih građana, kako bi se rasvetlile okolnosti svih događaja“, piše u saopštenju.

You may also like