Leto na Brionima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Samo nekoliko dana nakon početka kupališne sezone Gradsku plažu u Sremskoj Mitrovici posetio je direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije“, koje je između ostalog zaduženo za uređenje i održavanje plaže, Radoslav Jevremović.

JKP „Komunalije“ je sa aktivnostima na uređenju Gradske plaže krenulo u drugoj polovini maja meseca, da bi već 6. juna bio završen njen tehnički prijem. Sezona je zvanično počela 10. juna, a trajaće do 10. septembra.

„“Komunalije“ su ispunile sve potrebne uslove kako bi startovala ovogodišnja kupališna sezona, urađena je analiza kvaliteta savske vode, koja je pokazala da je reka ispravna za kupanje, aktivirana je spasilačka ekipa, a angažovani su jedan doktor i pomoćni medicinski radnik koji su na plaži svakog dana do 20 časova“, rekao je Jevremović.

On je podsetio da je kompletan mobilijar sređen isto tako i tuševi, sprave u okviru teretane na otvorenom su u funkciji, a uređen je i jedan teren za mali fudbal.

„Ono što je jako bitno istaći jeste da je naša plaža jedna od retkih gradskih plaža na koju se ulaz ne naplaćuje“, rekao je Jevremović.

Ove godine iz budžeta Grada Sremska Mitrovica za uređenje i održavanje Gradske plaže tokom kupališne sezone izdvojena su sredstva u visini od 9 miliona dinara.

You may also like