Legalizacija oružja do 1. oktobra

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zakonska legalizacija oružja moguća je još nešto manje od 20 dana, odnosno do 1. oktobra kada ističe rok građanima Srbije da predaju svoje negalno oružje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije od 1. juna do poslednjeg dana septembra ove godine sprovodi zakonsku legalizaciju oružja.Tokom tog perioda vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju oružje i municiju u najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici, bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost (pištolji i revolveri), lovačko oružje (lovačke puške i karabini), sportsko oružje (malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje) i konvertibilno oružje za koje ne poseduju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Kazne za nelegalno držanje oružja pooštrene su od 1. juna ove godine i kreću se od šest meseci do pet godina zatvora, Za veću količinu oružja kazna ide i do 12 godina zatvora.

Možda Vam se svidi i