Sremska Mitrovica – Kupališna sezona na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici zvanično počinje u subotu, 10. juna, kada će sa radom početi i spasilačka i zdravstvena služba.

Javno komunalno preduzeće “Komunalije“ Sremska Mitrovica tim povodom obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Analiza savske vode je uzorkovana 29. maja, a završena 5. juna i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – Mala plaža, reka Sava – početak plaže, reka Sava – „Bogaz“, reka Sava –
„Dispanzer“.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati nakon izlaska iz savske vode, vršiti nadzor nad kupanjem male dece, posle kiše i oluje ne kupati se 2 – 3 dana, zabraniti pristup domaćim životinjama.

Molimo sve sugrađane da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Mia 06.06.2017. - 1:44 pm

Ne smes roniti,gnjurati,skakati,prskati,gledati…Pa kako onda treba da izgleda kupanje?Da plivas i da pazis da voda slucajno ne dotakne lice?Ljudi moji,toliko o tome koliko je voda ispravna!Ali pare su vaznije,ne daj Boze da sezona propadne zbog neposecenosti i izbegavanja plaze.I jedno pitanje-gde je tacno cev od kanalizacije koja se ispusta u tehnoloski cistu i zdravstveno ispravnu Savu?

Ozon 06.06.2017. - 1:50 pm

Poštovani, jedno je preporuka, a sasvim drugo zabrana. Niko nikom ništa zabranio nije. Vi se slobodno kupajte onako kako želite, samo imajte na umu da je to reka i da ne protiče samo kroz naš grad…

Komentari su zatvoreni.