Do 27. januara otvoren je konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija u zemlji. Stipendiraće se 1.250 najboljih akademaca, a visina stipendije je 30.000 dinara mesečno.

Posle ovog, sledi i Konkurs za najbolje srednjoškolce koji postižu izuzetne uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i Konkurs za stipendiranje master i doktorskih studija na univerzitetima zemalja članica Evropske unije, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu i vodećim svetskim univerzitetima.

Ove godine stipendiju za školovanje u zemlji dobija 1.250 akademaca, odnosno 50 više nego prošle godine. Svi stipendisti Fonda za mlade talente po ovom konkursu potpisuju ugovor o stipendiranju sa Vladom Republike Srbije odnosno sa Fondom za mlade talente i jedna od ugovornih obaveza jeste da po završetku studija provedu najmanje pet godina rada u Republici Srbiji. Stipendisti dobijaju 300.000 dinara za jednu akademsku godinu.

Od 2008. godine do danas, od kada se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, Fond za mlade talente je nagradio i stipendirao više od 20.000 učenika srednjih škola i studenata i utrošio za te namene više od 5,2 milijarde dinara.

Više informacija možete dobiti OVDE.

rts.rs

You may also like