Konačno dobre vesti za Apoteku Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Najkasnije do srede, 10. maja očekuje se da će i poslednja tri dobavljača povući blokadu sa računa Zdravstvene apotekarske ustanove Sremska Mitrovica, čime bi se omogućilo njeno ponovono snabdevanje lekovima.

Ovu informaciju za Ozon potvrdio je direktor Apoteke Dragan Božić. On je obasnio da se privodi kraju rešavanje problema blokade računa Apoteke, da će preostala tri dobavljača blokade povući nakasnije do srede, a odmah zatim će se pristupiti i ponovnom snabdevanju svih objekata Apoteke koji će nastaviti sa radom.

„Kada bude skinuta i poslednja blokada računa polako ćemo početi da snabdevamo naše objekte, naravno morali smo da smanjimo broj onih koji će raditi, pa tako na samom početku imaćemo šest objekata u gradu i jedan u Kuzminu, a radićemo na tome da ponovo sa radom krene i apoteka u Čalmi, jer je smo tamo vlasnici samih prostorija, pa nam je i trošak samim tim manji“, objašnjava Božić.

On kaže da je pored smanjenog broja objekata smanjen i broj radnika kojih sada ukupno ima 32, od toga njih 25 je medicinske struke.

Radiće se, obašnjava dalje Božić, i na tome da objekat apoteke pored sremskomitrovačke Opšte bolnice vremenom ponovo uvede i noćno dežurstvo, ali sve u skladu sa mogućnostima.

Prema rečima Božića nakon što se odblokira račun zarade zaposlenih neće biti minimalne kao do sada, nego će se računati na osnovu koeficijenta za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama koji je donela Vlada Republike Srbije.

„Zaista sam optimista i mislim da će Apoteka uspeti da se izvuče iz svih problema u kojima se našla i da će ponovo postati zdravstvena ustanova kojoj se veruje i koja je uvek na usluzi svim građanima Sremske Mitrovice“, završava Božić.

Ukupan dug prema dobavljačima Apoteke Sremska Mitrovica poslednjeg dana novembra meseca prošle godine iznosio je 162.645.482 dinara. Uz pomoć lokalne samouprave grada sa dobavljačima koji imaju potraživanja od Apoteke sklopljeni su ugovori o reprogramu duga, kako bi oni povukli blokade računa.

Možda Vam se svidi i