Koga je mitrovačka policija uhapsila u okviru akcije ARES?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sproveli su opsežnu akciju „Ares“, u okviru koje je uhapšeno 360 osoba. Akcija je sprovedena na teritoriji 27 gradova i opština Republike Srbije među kojima se našla i Sremska Mitrovica, odnosno sremske opštine.

U okviru akcije otkrivene su tri laboratorije za prozvodnju marihuane, zaplenjeno je 167 kilograma narkotika, 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram eksploziva, šest bombi, više od 3000 komada municije. Oduzeta je i veća količina novca, 19 vozila, veći broj računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala

Uhapšeni u ovoj akciji osumničeni su da su počinili različita krivična dela, između ostalog neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje, nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznuda, otmica, razbojništva, teške krađe i druga krivična dela.

Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su D.F. (1982) osumnjičenog da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa vikend kuće na području mesne zajednice Vrdnik, koju koristi osumnjičeni, pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane, oko 199 grama suve marihuane, 27 komada malih saksija sa zemljom u kojima su rasađivane semenke marihuane, 9 velikih saksija sa zemljom u kojim se nalaze posađena stabla marihuane visine oko 20 santimetara i 461 semenku marihuane.

Takođe, policija je pronašla i tri metka, za koja osumnjičeni nije imao odobrenje za držanje i samostrel za koji nije imao dozvolu za držanje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su i N.S. osumnjičenog da je počinio krivično delo teške telesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja. Pretresom stana osumnjičenog policija je pronašla gasni pištolj i 25 komada municije za njega i vazdušnu pušku. N.S. se tereti da je drvenom motkom naneo teške telsne povrede jenom sugrađaninu.

Mitrovačka policija uhapsila je i M.J. iz Ašanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni se tereti da je 15. jula ove godine, nakon svađe, oštećenog nož ubo u predelu stomaka.

Uhapšene su i dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave prekucavanjem brojeva šasije automobila. Osumnjičeni, od kojih je jedan vlasnik radionice u kojoj su se prekucavali brojevi šasije automobila, se teret da su falsifikovali broj šasije za vozilo Volvo, koje je pronađeno u navedenoj radionici i oduzeto.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Sremskoj Mitrovici i D.N. zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je pretresom placa u vlasništvu osumnjičenog pronašla oko četiri i po kilograma marihuane, spakovane u četiri paketa, skrivene u plastičnom buretu zakopanom u zadnjem delu placa između dva senjaka.

Dve osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su bacili «Molotovljev koktel» na izlog pekare u Staroj Pazovi, koja je u vlasništvu lica albanske nacionalnosti. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti uhapšeni su N.Ć. (1995) i M.A. (1993).

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Možda Vam se svidi i