Sremska Mitrovica – Mitrovačka Kancelarija za mlade u narednom periodu kreće sa realizacijom projekta „Nemam barijeru da gradim svoju karijeru“ koji je ove godine finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Projekat „Nemam barijeru da gradim svoju karijeru“ se bavi karijernim informisanjem, odnosno profesionalnom orijentacijom koju KZM uspešno realizuje već nekoliko godina unazad. Projekat se sastoji iz niza radionica i treninga namenjenih mitrovačkim srednjoškolcima, prvenstveno završnih godina, a sve sa ciljem da im se u što većoj meri pomogne pri odabiru buduće karijere.

„U Kancelariji imamo nekoliko mladih obučenih ljudi koji su s vremena na vreme učestvovali u raznim našim projektima, pa tako će i u ovom. Kao i do sada sarađivaćemo sa svih šest srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, što bi značilo da ćemo raditi sa učenicima Srednje ekonomske škole „9. Maj“, Medicinske škole „Draginja Nikšić“, „Mitrovačke gimnazije“, „Srednje prehrambeno – šumarske i hemijske škole“, Srednje muzičke škole „Petar Krančević“ i Tehničke škole „Nikola Tesla“. Predavanja na temu karijernog informisanja realizovaćemo kako u prostorijama KZM, Gradske kuće, tako i u samim školama“, rekao je Nenad Radmanović, koordinator mitrovačke Kancelarije za mlade.

On je objasnio da će se predavanja sastojati iz dvodnevnih seminara, prvog dana će se održavati radionice, a drugog dana takozvani „realni susreti“.

„Ono što će verujem srednjoškolcima biti najzanimljivije jesu upravo ti realni susreti na koje ćemo mi dovoditi stručnjake i profesionalce iz raznih oblasti kao na primer doktore, ekonomiste, profesore, a sve sa ciljem da oni predstave iz ličnog iskustva svoja zanimanja i ispričaju nešto više o svojim poslovima i karijerama“, objašnjava Radmanović.

Prema njegovim rečima Kancelarija će u čitav projekat pokušati da ubaci i segment pod nazivom „Pratim te u poslu“ koji bi podrazumevao da se srednjoškolcima koji iskažu najveće interesovanje pruži prilika da neke uspešne pojedince prate na radnom mestu i iz prve ruke se upoznaju sa njihovim zanimanjima.

Projekat „Nemam barijeru da gradim svoju karijeru“ otpočeo je prvog dana avgusta meseca, a završetak istog očekuje se početkom decembra. U toku ove i naredne nedelje vršiće se promocija projekta, a odmah zatim će se realizovati i prva predavanja.

Za sam kraj projekta u planu je održavanje konferencije o omladinskom preduzetništvu koja će se sastojati od niza panel diskusija, okruglih stolova i mini diskusija.

Podršku realizaciji projekta pružila je i lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i