Kajakaš „Vala“ prvak sveta! Gradonačelnik uputio čestitke

Od strane Ozon
0 komentar

Kajakaš sremskomitrovačkog „Vala“ Marko Tomićević zajedno sa Milenkom Zorićem osvojio je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Češkoj.

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju.

Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647, drugo mesto pripalo je posadi Slovačke (3:10.725), a bronzanu medalju osvojili su predstavnici Češke (3:10.853).

„Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde“, rekao je neposredno posle trke Zorić za zvanični internet sajt Kajakaškog saveza Srbije.

„Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto, i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Ssto se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali“, rekao je on.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader uputio je čestitke svetskim prvacima u kajaku.

„Čestitam vam osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Češkoj u ime svih građana Sremske Mitrovice. Posebno smo ponosni na činjenicu da je naš grad bogatiji za još jednu medalju, i to onu najsjaniju, zahvaljujući KK „Val“ i zlatnom Marku Tomićeviću. Bravo i želimo vam da nastavite sa pobedama“, poručio je gradonačelnik.

B92

Možda Vam se svidi i