Kajakaš „Vala“ najuspešniji sportista u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Aktuelni svetski prvaci i olimpijski vicešampioni član Kajak kluba „Val“ iz Sremske Mitrovice Marko Tomićević i Milenko Zorić, član šabačke „Zorke“ izabrani su od strane Olimpijskog komiteta Srbije za najuspešnije sportiste naše zemlje u 2017. godini.

Na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista i trenera Srbije, koja je održana u petak, 22. decembra u Domu narodne skupštine Srbije, naši istaknuti kajakaši osvojili su tako prestižno priznanje u najužoj konkurenciji od 15 elitnih takmičara. Specijalno priznanje OKS, namenjeno trenerima, za izuzetne rezultate svetskih šampiona, u konkurenciji od 20 stručnjaka, osvojio je Uroš Pavlović. U okviru izbora za najbolje sportiste bio je nominovan još i kajakaš Marko Dragosavljević, dok su u konkurenciji za najbolje mlade sportiste nominovani bili: kanuistkinja Nikolina Mijušković, zatim kajakašice Biljana Relić i Marija Dostanić (KK „Val“) i kajakaš Bojan Zdelar (KK „Val“).

Podsećanja radi, Tomićević i Zorić osvojili su ove godine zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj, u disciplini kajak dvosed na 1.000 metara. Uspeh na najprestižnijem takmičenju najavili su srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Plovdivu, a prethodne godine osvojili su i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. To je ujedno bila i prva olimpijska medalja za kajakaški sport u Srbiji posle 32 godine.

Laureati na ovogodišnjem izboru proglašeni su u sledećim kategorijama: najuspešnija sportistkinja, najuspešniji sportista, najuspešnija ženska ekipa, najuspešnija muška ekipa, najuspešniji mladi sportista i najuspešniji trener. Osim navedenih kategorija, od ove godine uvedeno je novo priznanje pod nazivom ”Olimpijsko srce” koje se dodeljuje za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju Olimpijskog pokreta i sporta.

Izvor/foto: Kajakaški savez Srbije

You may also like