Kada mladi uzmu stvar u svoje ruke

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Učenici VII2 razreda Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici su podstaknuti nastavnicom engleskog jezika odlučili da se pozabave higijenom svog mesta, pa je tako za nekoliko dana sakupljeno nekoliko desetina džakova smeća.

Pokretač mini ekološke akcije bio je Ognjen Radoičić, a njemu su se pridružili Arsenije Gačić, Dimitrije Reljić, Aleksandar Eraković, Nikola Milovančević, Jovan Mirković i Aleksandar Vasiljević.

„Ideju smo dobili od naše nastavnice engleskog jezika koja nam je zadala zadatak da napravimo pano na temu ekologije, na početku želeli smo da napravimo nekoliko fotografija gomile smeća koja se nalazila uz kej, ali nekako spontano smo odlučili da to smeće i očistimo. Krenuli smo sa nekoliko džakova smeća, ali nam je bilo potrebno još, jer je smeća zaista bilo puno, tu nam je mesna zajednica izašla u susret i obezbedila još džakova, tako da smo na kraju očistili jedan veći deo keja“, priča Ognjen.

On kaže da je posle jedne ovakve akcije oseća sjajan, jer je zajedno sa svojim drugarima učinio nešto lepo za celu zajednicu. Takođe Ognjen dodaje da će pokušati da animira još više drugara iz cele škole kako bi se u narednom periodu organizovale iste i slične eko akcije.

You may also like

2 komentari

senka kupresanin 12.04.2017. - 8:31 am

Čestitam!! našoj divnoj deci na lepom gestu da očiste kej ,to su pravi naši mali anđeli samo to je sve poneto iz kuće i škole ,sve pohvale od Senke Kuprešanin i smatram da bi trebalo tu decu malo i nagraditi od strane lokalne samouprave.

Milka 12.04.2017. - 2:26 pm

Bravo za mog batu Jovana i njegove vredne drugare! Svaka cast!

Komentari su zatvoreni.