Kada da očekujemo temperature iznad nule?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovčane danas očekuje izuzetno hladno vreme, ali bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, iznosiće -8 °C. Duvaće istočni i jugoistočni vetar brzinom od 9 km/h.

Sutra u Sremskoj Mitrovici slično vreme, dnevna temperatura će se kretati od minimalnih -13 do maskimalnih -6°C. Od četvrtka do subote blago otopljenje i maksimalne dnevne temperature ponovo iznad nultog podeoka. Dnevna temperature ta tri dana će se kretati od minimalnih -10 do maksimalnih 6°C koliko je najavljeno da će biti u petak.

minus-temperatura-zima

Od naredne nedelje ponovo izuzetno hladno sa maksimalnim dnevnim temperaturama ispod nule. Moguća pojava snežnih padavina.

RHMZ Srbije izdao je hidrološko upozorenje u kojem se navodi da je na Tisi, banatskim vodotocima, donjim tokovima Dunava, Velike i Južne Morave, kao i na Jablanici i Toplici zabeležena pojava delimičnog do potpunog ledostaja sa tendencijom povećanja gustine leda narednih dana. Na gornjim tokovima Dunava, Save, Velike, Južne i Zapadne Morave, kao i na Mlavi, Peku i Timoku osmotren je priobalni led sa ledohodom od 10 do 60% širine rečnog korita. Narednih dana na ovim rekama se očekuje povećanje gustine leda.

You may also like