Kad sportista pomaže klubu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proslavljeni sremskomitrovački kajakaš, a sada trener Ognjen Filipović, već neko vreme radi sa kajakašima reprezentacije Srbije među kojima su i svetski prvaci Marko Tomićević, Milenko Zorić i Milica Starović, osvajačica bronzane medalje na nedavno održanom Prvenstvu sveta. Za sjajne rezultate koje se ovi mladi sportisti ostvarili pored njih samih nagrađeni su i njihovi treneri, pa i Filipović.

On je nagrađen od Republike Srbije sa dve novčane nagrade, od kojih će deo sredstava da prebaci Kajakaškom savezu Srbije koji će dalje ta sredstva uplatiti na račun Kajak kluba „Val“ iz Sremske Mitrovice, čiji je Tomićević član.

Kako je obasnio Filipović ove godine Kajakaški savez Srbije je prvi put dao predlog trenerima da deo svojih nagrada doniraju klubovima za koje veslaju kajakaši koje treniraju. Taj predlog on je vrlo rado prihvatio i bez razmišljanja deo nagrade će uputiti ka „Valu“.

„Deo svoje nagrade sam već preko Kajakaškog saveza Srbije prebacio „Valu“, a i drugi deo ću u narednom periodu. Iskreno mislim da je ovo jako dobra ideja, odnosno predlog Saveza i drago mi je što pomažem mom „Valu“. Sportskim klubovima uvek manjka sredstava i znam koliko će im ova pomoć značiti“, rekao je Filipović za Ozon.

Podsećamo, na poslednjem velikom takmičenju na kojem su nastupali srski kajakaši – Svetskom prvenstvu u Češkoj osvojeno je 8 finala i 3 medalje.

Možda Vam se svidi i