Jubilarni Fruškogorski maraton 22. i 23. aprila

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona Milivoj K. Nastasić rekao je da su za 40 godina, od kako se održava maraton, uspeli „da Frušku goru napune ljudima, da je ožive, te da se Fruška gora sada doživljava kao prostor gde čovek može da okrepi dušu“. On je dodao da se četiri staze Fruškogorskog maratona boduju za kvalifikacije za svetsko prvenstvo – trku oko Mon Blana.

Start maratona je u subotu, 22. aprila u 9:00 sati, na obroncima Fruške gore, na Popovici, 10 km južno od Novog Sada, odnosno 5 km od Sremske Kamenice. Osim Malog maratona Zapad-zapad i Pripravničkog maratona Zapad-zapad.
Start maratona na stazi Radosti i zadovoljstva je na Popovici u subotu 22. aprila u 8:15 sati. Start je iza centralne bine, kao i svih ranijih godina.

„Ovogodišnji maraton ima 19 staza, a Fruškogorski maraton je jedan od najtežih u Evropi, zbog ritma staza koji je dinamičan i često se menja“, podvukao je Nastasić.

Nastasić je objasnio da se ovako veliki događaj ne može održati bez kotizacije, a ona, za učestvovanje na stazama do 49 kilometara iznosi 200 dinara. Za ostale staze, iznos kotizacija zavisi od odabira same staze, ali u nju ulazi i smeštaj i hrana. On je pozvao učesnike da uplate kotizaciju pre dana održavanja trke, kako se ne bi stvarale velike gužve na startu, na Popovici, a kotizacija se može uplatiti na račun manifestacije.

Član Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov istakao je da će se do početka Fruškogorskog maratona odštampati novi vodič koji sadrži mape staza maratona.

Sve dodatne informacije u vezi sa ovogodišnjim Fruškogorskim maratnom mogu se dobiti OVDE.

Možda Vam se svidi i