Još jedna delegacija Kine posetila Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremsku Mitrovicu danas je posetila još jedna delegacija Narodne republike Kine koja boravi u Srbiji, a čiji predstavnici su izrazili želju da obiđu drevni Sirmium.

Kao i prethodna poseta kineske delegacije koja je realizovana tokom prošle nedelje i u okviru ove je akcenat bio na mogućnostima saradnje dve države, Srbije i Kine, pre svega u oblasti turizma.

Delegaciju Kine predvodio je gospodin Liu Bin, zamenik načelnika Sektora za promociju propagande u pokrajinskom Komitetu komunisticke partije Kine Pokrajine Shanxi Kine, a sa njim činili su je još i gospodin EU Fengkuan, zamenik predsednika Federalnog udruzenja književnika i umetnika pokrajine Shanxi, gospodin Shang Feiling, predsednik Asocijacije muzičara, takođe pokrajine Shanxi i gospodin Li Bin, direktor Odeljenja za arheologiju u Zavodu za zaštitu spomenika kulture iste pokrajine.

„Mi smo takoreći kulturna delegacija Kine, tačnije pokrajine Šansi koja je vrlo bitna za istoriju Kine. Čak šest carskih dinastija vodi poreklo iz naše pokrajine, a o njenom značaju možda najbolje govori jedna kineska izreka po kojoj ukoliko želiš da upoznaš istoriju i kulturu Kine moraš posetiti pokrajinu Šansi. Naša delegacija je saznala da je Sremska Mitrovica u Srbiji izuzetno bitan istorijsko – kulturni grad i imali smo jaku želju da je posetimo, što smo danas i uspeli da realizujemo“, rekao je šef delegacije gospodin Bin.

On je dodao da se u Mitrovici osećaju jako prijatno, dobrodošlo, da su dočekani kao najveći prijatelji i da će ljudima u Kini preneti najbolje utiske.

„Nastojaćemo da naše sunarodnike upoznamon sa svim lepotama vašeg grada i da ih zainteresujemop da dođu u Srbiju i posete Sremsku Mitrovicu“, završio je Bin.

Kineska delegacije u Mitrovici je posetila nekoliko lokaliteta kao što su Carska palata Sirmium i Muzej Srema.

Možda Vam se svidi i