Sremska Mitrovica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 106 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

Akcije, usmerene na suzbijanje imovinskih delikata realizovane su na teritoriji policijskih uprava Beograd, Valjevo, Bor, Vranje, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Кragujevac, Кraljevo, Кruševac, Leskovac, Novi Pazar, Novi Sad, Požarevac, Prijepolje, Smederevo, Sremska Mitrovica i Čačak.

Uhapšeni su osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više od 200 teških krađa, krađa i razbojništava. Takođe, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 37 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi uhapsili su S.M. (1994) i S.G. (1994) osumnjičene da su od radnice jedne sportske kladionice ukrali više od 250.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo, osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi, a sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M.I. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.

Policija je osumnjičenog uhapsila neposredno nakon prijave da je u jednoj trgovinskoj radnji počinjeno razbojništvo.

Osumnjičeni je prilikom nailaska policije bacio nož, a kod njega je pronađena
veća količina novca, za koji se sumnja da potiče iz krivičnog dela. M.I. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Možda Vam se svidi i