Jezero Vranjaš turistička destinacija?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na nedavno održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica između ostalog usvojen je i Predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije akumulacije „Vranjaš“ katastarske opštine Manđelos i Grgurevci.

Kako je nakon usvanja ovog predloga objasnio sremskomitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader PDR jezera Vranjaš se izdvaja od drugih planova, jer obuhvata, odnosno predviđa nešto drugačiji sadržaj u odnosu na druge planove detaljne regulacije koji su se tod dana našli pred odbornicima.

„Izdvojio bih plan detaljne regulacije jezera Vranjaš, jer mislim da je ovo prvi plan ovakve vrste s obzirom na to da će on obuhvatiti turističku i rekreacionu sadržinu, odnosno njime ćemo predvideti mogućnost izgradnje ugostiteljskih i turističkih objekata“, rekao je Sanader i dodao da tu pre svega misli na kamp za ribolovce, biciklističke i pešačke staze.

Prema njegovim rečima jezero Vranjaš je pravo mesto na kojem se takvi sadržaji, odnosno objekti mogu izgraditi i da će to u određenoj meri doprineti razvoju seoskog turizma na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i