Inicijativa prihvaćena! Mitrovica dobija tartan stazu duž keja?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Inicijativu da se dužinom keja uz reku Savu sa sremske strane postavi tartan staza, pokrenutu pre samo nekoliko dana, lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica je prihvatila, a već danas inicijatori su imali sastanak tim povodom sa pokrajinskim poslanikom Dmitrom Stanišićem.

Pokretač inicijative jeste nekadašnja atletičarka Svetlana Šakotić, njoj se pridružilo nekoliko sportskih klubova i drugih ustanova, kao i više od 600 Mitrovčana koji su svojim potpisima podržali inicjativu.

Na sastanku kojem su pored Šakotić prisustvovali i predstavnici klubova se razgovaralo o tome šta su prvi konkretni koraci koji moraju biti napravljeni da bi Mitrovica dobila tartan stazu, a kao logičan prvi potez koji lokalna samouprava mora načiniti jeste dobianje potrebnih dozvola i odobrenja od nadležnih vodoprivrednih preduzeća i naravno izrada samog projekta.

Tartan staza bi, navodi se u inicijativi, mogla da se prostire od nekadašnjeg ponotonskog do teretnog mosta, ili delom keja, odnosno od restorana „Ribolovac“ do teretnog mosta.

Možda Vam se svidi i