I Vojvođani dobili Kodeks ponašanja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine na svom zvaničnom sajtu objavila je Kodeks ponašanja službenika i nameštenika u pokrajinskim organima.

Kako se navodi u Kodeksu zaposlen je dužan da bude prikladno i uredno odeven i da svojim načinom odevanja na radnom mestu ne naršava ugled pokrajinskog organa, niti izražava svoj poltičku, versku ili drugu ličnu pripadnost koja bi mogla da dovede u sumnjunjegov nepristrasnost i neutralnost.

Neprikladom odećom smatraj se naročito: neprimereno kratke suknje, bluze sa velikm dekolteom ili tankim bretelama, izrazito kratke ili providne bluze, kratke pantalone.

Zatim, zaposleni je dužan da poštje propisano radno vreme, a ne sme da neovlašćeno saopštava informacije do kojih je došao u obavljanju svojih poslova.

Kodeksom je strogo zabranjeno da zaposleni primi poklon niti bilo kakvu uslugu ili drugu korist za sebe ili druga lica u vršenj svoje dužnosti osim protokolarnog ili drugog prigodnog poklona manje vrednosti saglasno propisima kojima se uređje sprečavanje sukoba interesa pri vršenju javnih fnkcija.

Ostale odredbe Kodeksa možete pronaći OVDE.

You may also like