Humanitarni koncert Milijane Nikolić, dive svetskog glasa

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Kulturnom centru u Rumi u četvrtak, 8. juna sa početkom u 20 časova održaće se humanitarni koncert operskog mecosoprana, Mitrovčanke Milijane Nikolić. Tim povodom danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije.

Kako je rečeno na konferenciji koncert je zamišljen tako da sva prikupljena sredstva budu usmerena ka razvoju, podsticaju i uređenju ustanova kulture u gradovima odakle su Rotari klubovi koji organizuju, odnosno podržavaju koncert.

Prodaju karata za koncert vršiće Rotari klubovi iz Sremske Mitrovice, Rume, Stare Pazove i Šapca, a sredstva prikupljena od prodaje ulaznica usmeravaće u kulturene ustanove. U Sremskoj Mitrovici ta sredstva će biti usmerena Pozorištu „Dobrica Mulutinović“ za kupovinu opreme.

Koncert u Rumi, a ne u Sremskoj Mitrovici biće održan zbog toga što u Mitrovici nema dovoljno velikog, a pogodnog prostora za tu namenu, međutim, kako je najavljeno na konferenciji iz Sremske Mitrovice biće organizovan autobuski prevoz za sve one koji kupe kartu i žele da prisustvuju koncertu što je jedan vid podrške njgovom održavanju od strane lokalne samouprave Sremske Mitrovice koja će prevoz organizovati.

Milijana Nikolić zbog prehlade nije prisustvovala konferenciji, ali je poručila da joj je zadovoljstvo što će svojim koncertom pomoći mitrovačkom pozorištu.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da najavim koncert 8. juna povodom prikupljanja fonda za obnovu i pomoć našem Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici. Zahvaljujem se na veliko podršci u realizaciji ovog događaja Rotari klubu iz Mitrovice, a posebnu zahvalnost dugujem mojoj koleginici, primadoni Beogradske opere Snežani Savčić Sekulić, koja će biti specijalni godt, kao i dragocenoj klavirskoj saradnici takođe iz Beogradske opere Neveni Živković“, poručila je preko predstavnika Rotari kluba Milijana Nikolić.

Reč-dve o Milijani:
Milijana Nikolić je operski mecosopran. Rođena je 1975. godine u Sremskoj Mitrovici gde je i počela da se bavi pevanjem u horu Sirmium Кantorum. Diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Smiljanić.
Osvajala je nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima, među kojima i nagradu „Biserka Cvejić“ za najistaknutijeg vokalistu 1998. godine i mnoge druge.

Operski debi je imala u Narodnom pozorištu u Beogradu u ulozi treće dame u Mocartovoj Čarobnoj fruli. 2001. je primljena u milansku Skalu, u Akademiju za soliste. Pevala je u više opera u Skali, bila je u ulozi Dalile u Samsonu i Dalili, u Ifigeniji na Aulidi, i imala je glavnu ulogu u Verdijevom Obertu.
2015 godine imala je debi u Metropoliten operi u Njujorku.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik