Gradonačelnik ugostio evropske osvajače medalja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u kajaku za juniore i mlađe seniore članovi KK „Val“ iz Sremske Mitrovice ostvarili su zapažene rezultate i osvojili čak tri medalje. Tim povodom danas je u Gradskoj kući gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader organizovao svečani prijem za sve učesnike prvenstva.

Nasjajnijim odličjem na takmičenju u juniorskoj konkurenciji okitila se Marija Dostanić i to u jednosedu na 500 metara, dok je Bojan Zdelar osvoio dve bronzane medalje u jednosedu u trkama na 500 i 1.000 metara.

Petru Milković je u mlađeseniorskom četvorosedu na 1000 metara za malo izmakla medalja, on je zauzeo 4. mesto. Petar je nastupio i u jednosedu na 500 metara gde je završio na 3. mestu u B finalu, ukupno zauzevši 12. mesto.

Olivera Mihajlović je u juniorskom dvosedu ostvarila odlične rezultate, pa je tako u trci na 500 metara zauzela 6. mesto, odnosno 8. mesto na 1000 metara.

Stefan Vrdoljak i Nemanja Tajbl su nastupili u juniorskim četvorsedima. U trci na 1.000 metara su polufinalnu trku završili na 4. mestu, dok na 500 metara nisu uspeli da se plasiraju u polufinale.

Sandra Polovina je u konkurenciji mlađih seniorki u jednosedu na 1.000 metara u polufinalu zauzela 5. mesto.

Anastazija Bajuk je nastupila u četvorosedu na 500 metara za juniorke ali je takmičene završila u kvalifikacijama.

„Grad Sremska Mitrovica već duži niz godina izdvaja značajna materijalna sredstava za sport i ulaže pre svega u naše najmlađe stanovnike koji se bave sportom. Kajak klub „Val“ je poznat po tome da ima izuzetnu školu kajaka koja godinama unazad u Mitrovicu donosi najsjajnija odličja kako sa evropskih i svetskih takmičenja, tako i sa Olimpijskih igara i mislim da nači na koji se to radi je pravi i da generacije koje dolaze treba da slede taj put“, rekao je Sanader na prijemu i poželeo kajakašima, njihovim trenerima i predsedniku kluba još puno uspeha u narednom periodu.

„Rečima ne mogu da opišem koliko sam srećna što sam u svojoj poslednjoj godini u kojoj nastupam kao juniorka osvojila titulu prvaka Evrope. Prosto neverovatan je osećaj stati na najviše postolje i slušati himnu Srbije“, rekla je Dostanić na prijemu.

Sa njom se složio i mladi Bojan Zdelar na čijim grudima se se našle dve bronze. On je rekao da je zadovojan postignutim rezultatima, ali da naredne godine cilja na zlato.

Prema rečima predsednika KK „Val“ Predraga Milkovića rezultati postignuti na Evropskom prvenstvu su još samo jedna potvrda dobrog, kvalitetnog i ozbiljnog rada sa takmičarima u tom klubu.

„Među 800 takmičara iz 34 kluba, kajakaši „Vala“ su osvojili tri medalje i dva četvrta mesta, što je zaista zapažen rezultat. U okvirima jugoistočne Evrope mislim da smo se pozicionirali kao posebna kajakaška škola što je veliki uspeh i priznanje za naše trenere. U ovom trenutku zaista sam ponosan i na njih i na sve takmičare“, rekao je Milković.

Naredno takmičenje koje čeka mlade „Valovce“ jeste Festival mladih koji će se održati u mađarskom gradu Đeru na kojem će nastupiti Anastasija Bjuk i Olivera Mihajlović.

Možda Vam se svidi i