Sremska Mitrovica – Radovi na uređenju novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici i zvanično su počeli, a tim povodom iste je obišao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Prema rečima Sanadera lokalna samouprava će u svom budžetu za narednu godinu opredeliti određena sredstva za uređenje i samog prostora oko novog objekta škole.

„Generalno mogu da budem zadvoljan do sada urađenim, jer smo mi planirali da gradimo školu 3 do 4 godine, s obzirom da je i ona finansijski dosta zahtevna, a da smo imali i dva velika projekta u samom gradu. To što ćemo završiti školu i useliti đake za dve godine mislim da je zaista uspeh, baš kao i činjenica da smo od neke projektovane vrednosti radova od 150-160 miliona, postigli da isti budu završeni za oko 110 miliona i na taj način ostvarili ozbiljne uštede“, rekao je Sanader prilikom obilaska škole.

Goran Stojković predstavnik firme „Finish deal“ koja će izvoditi radove kratko je objasnio da se radi mahom o završnim unutrašnjim radovima na instalacijama, obradi zidova i podova u učionicama i mokrim čvorovima, kao i da će u objektu biti urađeno grejanje i da će ga priključiti na vodovod i kanalizacionu mrežu.

„Izuzetno sam zadovoljan i srećan što smo došli do završetka da tako kažem prve faze radova i što će ovaj deo škole do proleća biti gotov. Konkurisali smo za sredstva i za opremanje drugog dela škole i mislim da će nam tražena sredstva biti odobrena“, rekao je direktor škole Slađan Papić.

Vrednost radova je negde oko 40 miliona dinara, a rok za završetak istih je 120 dana.

Osnovnu školu „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici trenutno pohađa 435 učenika od prvog do osmog razreda.

Možda Vam se svidi i