Funkcioner Vlade Vojvodine, vlasnik Sremske mlekare kupuje Duvansku industriju Bujanovac

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska mlekara, firma iz Sremske Mitrovice, ušla je u postupak kupovine Duvanske industrije Bujanovac (DIB), potvrdio je za portal „Bujanovačke“ državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.
Prema rečima Stevanovića, Sremska mlekara je jedini kandidat za kupovinu DIB-a. Na prodaju je ponuđeno 57,9 odsto kapitala ove duvanske industrije po početnoj ceni od 686.354 evra, što je trećina procenjene vrednosti kapitala preduzeća.

Međutim, kako Bujanovačke navode, Sremska ne ispunjava jedan od uslova za kupovinu – da se najmanje sedam godina bavi istom delatnošću.

Vlasnik mlekare je kompanija „RA.B. Capital Group LTD“ registrovana na Kipru, a vlasnik obe kompanije Rade Basta iz Novog Sada, od decembra predsednik Jedinstvene Srbije za Vojvodinu.


Rade Basta je trenutno zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Takođe je i direktor FK Radnički iz Niša i blizak prijatelj Ivice Tončeva iz Surdulice, navodi portal sa juga Srbije.
Duvanska industrija Bujanovac zapošljava stotinak radnika i do sada je nekoliko puta nuđena na prodaju, ali je svaki pokušaj propao. Prema poslednjim raspoloživim podacima, prosečna plata zaposlenih u DIB-u je u drugoj polovini prošle godine bila oko 46.000 dinara.

Autor: Bujanovačke.co.rs/021.rs

You may also like