Fudbalski savez Vojvodine donirao lopte klubovima iz Srema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U prostorijama Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici juče je nakon više godina održana skupština Područnog fudbalskog saveza „Srem. Tom prilikom su predstvnici Fudbalskog saveza Vojvodine donirali lopte klubovima Srema.

„Fudbalski savez Srbije, Vojvodine, Srema prepoznaju izuzetno tešku finansijsku situaciju fudbalskih klubova i na sve načine pokušavaju da im pomognu, ovog puta je to učinio Savez Vojvodine sa 200 lopti koje će podeliti fudbalskim klubovima na teritoriji Srema“. Donacija možda deluje mala, ali je izuzetno značajna za svaki klub“, kratko je rekao Slavko Tuvegdžić, predsednik Područnog fudbalskog saveza „Srem“.

Simović Dragan predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine izrazio je zadovoljstvo šti je u poseti Sremskoj Mitrovici naglašavajući da je saradnja sa Fudbalskim savezom Grada na visokom nisou i da je zadovoljan njegovim dosadašnim radom.

„Drago mi je što sam danas u našem lepo Sremu na kraju akcije koju je Fudbalski savez Vojvodine sprovodio tokom marta meseca, a koja podrazumeva da sva ušteđena sredstva od prošle godine budu ponovo usmerena ka klubovima kroz neku vrstu pomoći, ovaj put kroz kupovinu lopti“, rekao je Simović i dodao da će svi klubovi na teritoriji Srema dobiti lopte.

Prema njegovim rečima primarni cilj vojvođanskog Saveza je da sačuva fudbalske klubove koji se na žalost zbog nedostatka finansijskih sredstava i loše infrastrukture sve više gase.

„Jasno nam je koliko klubovi imau velikih finansijskih problema, tako da smo stegli kaiš gde god i koliko god smo mogli kako bi napravili što veće uštede za njih na primer kada je reč o plaćanju sudija, delegata i nekih drugih stvari“, nastavio je Simović.

On je poručio predstavnicima lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica, odnosno Uprave za sport i omladinu koji su prisustvovali skupštini da pokušaju da se pripreme i konkurišu za sredstva namenjena za izgradnju terena za fudbal sa veštačkom travom čiju izgradnju sufinansiraju UEFA i Ministarstvo sporta i omladine.

Dragan Ković, predsednik Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica kratko je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog jučerašnje donacije i dodao da će zaedno sa svojim saradnicima pokušati da podigne fudbal u Sremskoj Mitrovici na jedan viši nivo.

You may also like