Farmaceuti medicinske škole najbolji u Vojvodini

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Na regionalnom takmičenju pod nazivom „Učenička kompanija“ koje je održano u drugoj polovini marta meseca u Novom Sadu učenici četvrtog razreda farmaceutskog smera sremskomitrovačke Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ predstavili su se sa svojom kompanijom „Olea cosmetics“ i osvojili prvo mesto koje im je ujedno donelo i plasman na nacionalno takmičenje.

Učenici Bojan Vukolić, Filip Pranić, Danijela Drinić, Anđela Ištoković i Milena Stanković koji čine kompaniju „Olea cosmetics“ zajedno sa mentorkama Janjić Jelenom i Belušić Verom na takmičenju su pobedili 19 kompanija koje su osnovane i rade u okviru srednjih škola na teritoriji Vojvodine.

Mitrovački farmaceuti su na takmičenju predstavili pet kozmetičkih linija namenjenih kako za mlađu, tako i stariju populaciju nastalu u školskoj laboratoriji. Linije se sastoje od ukupno 22 proizvoda mahom organskog porekla.

„Žiri na takmičenju je na našu veliku sreću i zadovoljstvo odlučio da je kompanija „Olea cosmetics“ nabolja, da su naši proizvodi i naša prezentacija nabolji, što meni kao njihovom mentoru zaista jako puno znači. Sve ideje su bile isključivo njihove, a moja koleginica i ja smo bile tu samo da im damo smernice kako te ideje da sprovedu u delo“, rekla je Janjić Jelena profesor u medicinskoj školi i mentor.

Bojan Vukolić, direktor kompanije „Olea cosmetics“ kratko je objasnio da je kompanija osnovana pre dve godine, da se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata koji su bazirani na organskim supstancama i da je njihova prednost na takmičenju bila upravo činjenica da se oni proizvodnjom preparata koje su pedstavili zaista bave u školi.

„Pobedom naše kompanije na regionalnom takmičenju plasirali smo se na nacionalno takmičenje koje će se održati u Beogradu u maju mesecu, a nakon toga ukoliko i tu ostvarimo pobedu imaćemo priliku da se takmičimo i u Briselu sa kompanijama iz cele Evrope“, rekao je Vukolić i dodao da sve što su on i njegovi drugovi iz odeljenja, odnosnO kompanije postigli jesu samo zahvaljujući sopstvenim radom, ali i znanjem koje su stekli u školi.

Danijela Drinić, direktor marketinga i prodaje rekla je da su njihovi proizvodi pre svega bili namenjeni edukovanim zdravstvenim medicinskim radnicima i njihovim drugovima iz škole, ali da se mreža korisnika za kratko vreme proširila i da su već postigli zapažen uspeh u gradu.

Neki od proizvoda koje izrađuje kompanija „Olea cosmetics“ su micelarna voda, cinkova pasta čajevac, anti-akne gel, neven krem, antireumatska krema, žele – glicerin, kesten gel…

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Ekipa 05.04.2017. - 2:35 pm

Bravo za nasu divnu profesoricu Jelenu Janjic, bez nje ne bismo uspeli.

Komentari su zatvoreni.