Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Evropske nedelje testiranja i Svetskog dana borbe protiv SIDA-e Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji sa NVO “Asocijacija Duga”, u sredu, 29. novembra organizuje terensko savetovanje i testiranje brzim testovima na HIV u Inđiji na glavnom trgu u vremenskom periodu od 12:00 do 14:00 časova i u Rumi u periodu od 15:00 do 17:00 časova, takođe na glavnom gradskom trgu.

U okviru akcije vršiće se testiranje na HIV svih zainteresovanih unutar specijalizovanog vozila, a biće postavljena i dva manja štanda vel 1×1,5m u svrhu distribucije prigodnog promotivnog materijala sa temama iz prevencije bolesti i zdravih stilova života.

U četvrtak, 30. novembra u Srednjoj medicinskoj školi „Draginja Nikšić“ u Sremskoj Mitrovici biće organizovan kviz znanja na kome će učenici ove škole proveriti svoje znanje iz oblasti sprečavanja polno prenosivih infekcija.

U petak, 1. decembra u knjižari „Bukbar“ u Mitrovici sa početkom u 19 časova biće organizovano predavanje, a u periodu 08-15 časova svi zaintersovani mogu doći u Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Кoordinator akcije je dr Jasmina Jandrić Кočić, epidemiolog Zavoda za javno
zdravlje u Sremskoj Mitrovici.

You may also like