Ekonomska škola učestvuje u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici Srednje ekonomske škole „9. maj“ iz Sremske Mitrovice i ove godine učestvuju u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

U okviru projekta u toj sremskomitrovačkoj srednjoj školi organizovan je „Ekološki dan“, a učenici prvih i drugih razreda učestvovali su u ekološkim radionicana na temu „Reciklaža“. Učenice Ip razreda Dunja Dekić i Ksenija Pap upotpunile su događaj prezentacijom na temu „Reciklaža elektronskog otpada”.

Istog dana školu su posetili gosti iz sekretarijata, a profesori i učenici su se trudili da budu dobri domaćini i da se glas o reciklaži i očuvanju okruženja što dalje čuje.

Program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ima za cilj podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini, kao i podsticanje aktivnosti koje će doprineti negovanju i očuvanju čistijeg i zelenijeg ambijenta u obrazovnim ustanovama u Vojvodini.

Aktivnosti u okviru programa treba da traju od 20. oktobra do 15. maja ove godine, a pored Srednje ekonomske škole „9. Maj“ iz Sremske Mitrovice u njega su uključene još tri škole sa teritorije Grada. U pitanju su osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice, „Branko Radičević“ iz Kuzmina i „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Noćaja.


Možda Vam se svidi i